top of page

Zo kies je kleding voor een fotoshoot van je kind

Angela Bosman (5)-min.jpg

My little palace: kinderkleding in Nunspeet

Momenten Fotografie is gesetteld in Nunspeet en we steunen graag andere lokale ondernemers.  Daarom hier een shout out naar My Little Palace. Bij My Little Palace kun je heel goed (online) terecht voor exclusieve baby- en kinderkleding. Zij verkopen in hun webshop kleding die past in de
sfeer en stijl die we graag op onze foto’s laten zien. Comfortabele stoffen en kleding met een warme, rustige uitstraling.


Bij Johan en Joke kun je terecht voor kleding voor kinderen van nul (maatje 44) tot een jaar of vier (maatje 104). Naast kleding vind je er ook accessoires die de outfit compleet maken. De kleding van My Little Palace past wat ons betreft heel goed binnen de kledingtips die wij geven, dus neem er vooral een kijkje!

Je baby is geboren. Je kleintje groeit op. En het lijkt wel of ze iedere dag veranderen! Niets is dan ook zo leuk als je kindje in de eerste jaren regelmatig (laten) fotograferen. Juist door de ontwikkelingen vast te leggen op beeld wordt pas zichtbaar hoe die kleine baby verandert in die eigenwijze peuter, tot het als nieuwbakken kleuter voor het eerst met een rugtasje op de school binnenstapt.

In ons werk als fotografen hebben wij de leuke klus om kinderen op hun puurst vast te leggen op beeld. Sommige kinderen zien we met grote regelmaat terug voor onze camera. Eerst nog verborgen in de buik van hun moeder tijdens een zwangerschapsshoot, uitkijkend naar wat komen gaat. Vervolgens genieten we mee van de eerste momenten door het fotograferen van de geboorte of van de eerste ontmoetingen na de geboorte. Er volgt een newbornshoot. En daarna zien we kinderen, gezinnen of families soms meerdere keren terug om vast te leggen hoe ze opgroeien. Hebben wij niet een fantastisch vak?

 

Wij fotograferen kinderen het liefst zo puur mogelijk. Geen geforceerde lachjes, geen stijve, geposeerde foto’s, maar speels en vooral helemaal zichzelf! En met wat eenvoudige kledingtips is jouw kindje helemaal klaar voor de shoot.

Rachel (13)-min.jpg

Waar let je op bij het kiezen van kleding voor een kindershoot?

Kies voor kleding waar je kind zich prettig in voelt

De belangrijkste eerste tip is toch echt: zorg dat je kind kleding draagt waar hij of zij zich prettig in voelt. Geen irriterende of schurende stofjes en geen knellende kleding waarin je kind  bewegingsvrijheid mist. Met een beetje pech zie je op de foto dan namelijk een kind dat niet volledig comfortabel is. Ga dus voor kleding die prettig voelt en waarin je kind zich makkelijk beweegt. Kies bij een newbornshoot bijvoorbeeld voor zachte, aangename stoffen. En is je kindje wat ouder? Kies dan samen met je kind kleding waarin hij of zij zich hartstikke trots voelt, kies kleding waar ze van gaan stralen. Want die trots, dat zelfvertrouwen en het plezier, dát zie je terug op de foto!

Zorg dat kleding op elkaar is afgestemd

Gaan er meer kinderen op de foto? Ga je zelf met de kinderen op de foto? De hele familie? Zorg dan dat kleding op elkaar is afgestemd, dat het bij elkaar past. Kies bijvoorbeeld voor (rustige) kleuren die binnen eenzelfde kleurtoon vallen of neem allemaal een kledingstuk in een specifieke kleur als basis. Dit maakt jullie tot een groep, tot een eenheid. En dat resultaat zie je terug in de foto’s! Boek je bij ons een shoot, dan sturen we je vooraf een link waarin je met hulp van wat kleurenwaaiers ziet welke kleuren mooi bij elkaar passen. Onderaan deze blog delen wij een winkel waar wij graag mee samenwerken als het gaat om kinderkleding, in deze webshop heb je namelijk al snel de goede sfeer te pakken.

Geen prints of grote teksten

Houd het rustig. Je wilt dat je kind(je) of je kinderen het middelpunt van de foto zijn. Als je straks de foto’s ziet, wil je dat de aandacht gaat naar het kind op de foto en niet naar het grappige stripfiguur op zijn of haar shirt. Kies dus voor kleding zonder drukke prints en zonder drukke of grote teksten, dan gaat de aandacht automatisch meer naar je kind! Wat wel leuk is? Denk eens aan het toevoegen van een toffe accessoire, zoals een pet of hoed, bretels of een haarband, dat geeft direct een andere sfeer aan de foto’s!

 

Seizoen

Last but not least: houd rekening met het seizoen. Een buitenshoot in de herfst? Kies voor kleuren die passen bij de natuurlijke omgeving! Zorg daarnaast dat je rekening houdt met de temperatuur. Houdt het zomers luchtig, zorg in voor- en najaar voor laagjes. En daarmee komen we weer terug bij de eerste tip: zorg voor comfort. Een kind dat zich prettig voelt, staat stukken stralender op de foto.

 

Doe inspiratie op door eens in onze website te duiken. Wat dragen kinderen? Wat spreekt je aan? Welke kleuren vind jij mooi bij elkaar passen? Wat straalt de kleding uit? Het helpt je om een keuze te maken!

bottom of page