top of page

Tips & advies voor de studio fotoshoot

Het is zover, we gaan shooten!

De fotoshoot vind plaats in onze nieuwe fotostudio gevestigd aan de Laan 12a te Nunspeet. Hier hebben wij een daglicht studio gemaakt met vele natuurlijke accessoires. De kleuren van onze aankledingen zijn warme of lichte aardetinten. 

Je hebt je aangemeld voor de portfolioshoot. Hierbij hebben wij geen harde eisen wel zou het mooi zijn als je rekening wilt houden met de tips die wij hieronder meegeven. Zo hopen wij op een soepel verloop van de fotoshoot. 

Kledingtips

Hoe kies je de juiste kleding voor de fotoshoot? Allereerst: draag kleding waar je je prettig in voelt, want dat straal je uit op de foto. Zorg dat jullie kleding op elkaar is afgestemd. Printjes op kleding zijn leuk, maar zorg dat de focus hier niet op valt. Dus draag liever geen kleding met grote teksten, plaatjes of allemaal drukke printjes. Hieronder zie je welke kleuren mooi bij elkaar passen. Ook kun je eventueel een extra jasje, vest of sjaal klaarleggen, waardoor we kunnen afwisselen.

Wat neem je mee?

Neem voor alle zekerheid extra kleding mee zodat je hierin altijd kan wisselen, indien nodig. Zorg dat de gezichten schoon zijn en de blote delen van het lichaam die ook zichtbaar op de foto komen, denk aan blote voeten, armen en benen en handen. Verwijder indien nodig ook plak tatoeages.

Voor de fotoshoot met een zwangere buik

Wij hebben jurken die gebruikt kunnen worden tijdens de fotoshoot. Hierin hebben we ruime keuze aan jurken. Natuur ben je niet verplicht en mag jezelf ook iets aan doen wat je prettig vind. Zorg dat je eventueel met blote voeten op de foto kan. Neem een echo, babyspulletjes zoals een knuffel, kleertjes of iets anders gerust mee.

Voor de fotoshoot met een baby

Voed jullie kindje circa 60 minuten voor de fotoshoot. Geef je kindje als het even kan voor de de voeding nog een warm bad, zodat jullie kindje helemaal ontspannen is. Neem een knuffel of speen mee zodat de fotograaf jullie kindje kan laten ontspannen als het wat onrustig is. Wees zelf ontspannen en heb vertrouwen, het komt goed! Hebben jullie een onrustige nacht, zit het in een sprongetje of is het ziek, overleg altijd met de fotograaf. Wij denken graag mee en zijn hierin flexibel.

Voor de fotoshoot moeder met kind(eren)

Is het kindje jonger dan een jaar, lees dan ook het stukje ''met een baby'' dit is dan ook van toepassing. Als moeder wil je er goed uitzien zorg daarom ook dat je goed voorbereid bent en voel geen stress. Deze stress breng je over naar je kind(eren). Dat gaat invloed hebben op de kwaliteit van de foto's. Bekijk onze kleuren advies voor de juiste combinatie en zorg dat alle lichaamsdelen schoon zijn. Laat het los en geef het vertrouwen aan de fotograaf. Alleen dan kan de fotograaf er het aller mooiste van maken.

Voor de fotoshoot als ''zaken'' vrouw

Wees jezelf en trek iets aan waarin je prettig voelt. Neem spullen mee die jij gebruikt voor je bedrijf, denk aan, producten, administratie producten of wie weet jezelf nog iets tofs. Het hoeft niet altijd op de voorgrond maar het kan net wel de sfeer maken in de foto. De fotograaf maakt foto's op verschillende manieren zorg daarom indien mogelijk voor extra kledingsetjes. Zo kunnen we ook hierin afwisselen. Voel geen druk, het komt goed en we gaan het samen doen! 

Na de fotoshoot

Binnen 14 dagen ontvang je een online fotogalerij met daarin alle foto's. Deze foto's zijn voorzien van een watermerk. In de galerij kies je de foto's die je graag wilt bestellen. Wil je meer foto's afnemen dan er in het pakket zitten? Geen probleem, deze kun je deze nabestellen. Na het doorgeven van jouw keuze ontvang je de foto's via een downloadlink. 

Wij gaan ons best doen om jullie een waardevolle herinnering te geven! 

Zijn er nog vragen, stel ze ons op tijd. 

Liefs

bottom of page